SPR

SPR
KLIK UNTUK SEMAK

FACEBOOK

Followers

Recent Posts


Jutaan Belia 2012

Tuesday, 8 May 2012

BEKERJASAMA BERSAMA NGO, PELATIH PLKN, BEKAS PLKN, MASYARAKAT DAN PEMIMPIN

6.5.2012
PESTA AIR PORT DICKSON, PANTAI CAHAYA NEGERI
"PEMBERSIHAN PANTAI"Kali ini sukarelawan turun membantu dan bekerjasama dengan NGO, kawansan sekitar Negeri Sembilan, dan belia2 kita membersihkan kawasan Pantai Cahaya Negeri yang ada menawarkan beberapa hadiah mengikut kategeri.

Selain itu , ada juga bebarapa acara lain juga di anjurkan adalah seperti tanam pokok, tarik tali, pinball karaoke dan kategeri sampah terbanyak ,terberat dan lain-lain.

Tujuan aktiviti seperti ini adalah untuk menyedarkan masyarakat bahawa pentingnya menjaga alam sekitar dari kekotoran sampah yang dibuang mereta-rata di kawasan-kawasan awam dan pelaancongan.

Saya sendiri pada mulanya memang malas untuk kutip sampah, apabila dah mula 1 mula kite menympah "sial tol la sapa buang sampah ni, tapi bila kite lihat rakan-rakan lain mula kutip sampah mula la semangat tu sampai, di tambah lagi memikirkan hadiah seperti hamper yang amat di tagihkan semua peserta, apa lagi berlumba-lumba kutip sampah sampai dekat belakang gerai pon kita mintak sampah. nak menang punya pasal lah kan

Akhir kata Kepada semua peserta yang datang di ucapkan terima kasih dan selamat menjaga kebersihan jasmani dan rohani kita dari sikap dan sifat negatif yang boleh memudaratkan diri , masyarakat dan negara.

Salam 1 Malaysia.

No comments:

Post a Comment